10fingers.bg  
Как да купувам   Как да продавам   Работилница
Търсене
   
начало → Красота от филц → Дамски сака от филц
Красота от филц
Дами, бъдете оригинални, красиви и единствени!
Сподели във Facebook
 
Плъстенето и изработването на дрехи и аксесоари от филц ми стана хоби след пенсионирането. И както се казва, апетита идва с яденето, запасих се с много материали, а от "ровенето" в Интернет, в главата ми се зараждат все повече идеи за нови неща за плъстене.

И за да не се „затрупам” с тях, реших да ги продавам… Регистрирах този магазин, за да продавам изделията си и да имам възможността да проучвам вкусовете на потребителите на сайта.

За страната ни изработването и носенето на изделия от филц все още не е традиция, но се надявам това да се промени скоро. Плъстенето на фината вълна върху коприна или вискоза /"нунофелтинг"/, придава на изделията както здравина, така и мекота, финес, удобство при носене и в студено, и в топло време/носенето на вълнени пояси от дедите ни и през лятото/ и преди всичко дава възможност на твореца да създаде неповторими творения.

Прането на изделията от филц се извършва предимно на ръка, с хладка вода и сапун, като се сушат върху хоризонтална повърхност. Пране в пералня при неподходяща температура и програма може да доведе до свиване на изделието.