10fingers.bg - Блог
Търсене

Бижутата универсалният език на стила

16 Април, 2014   |   475  |   0  |   1

   Сподели във Facebook

В днешното модерно общество аксесоарите и бижутата са се превърнали в завършващ или основен елемент от визията на всяка дама .Още от древността бижутата са били израз на социален просперитет и важна част от облеклото , както на мъжете така и на жените . В последните няколко години новите модни тенденции са повлияни повече от духа на креативността и алтернативните материали при направата на бижута : стомана ,панделки , конци , пластмаса , кожа , пера и минерали  много други . Идеята на уникалност на формите и цветовете  правят аксесоарите изключително подчертаващи индивидуалността . Всяка дама може да освежи и да направи визията си впечатляваща само като добави колие , гривни или обеци които мигновен но превръщат всяка обикновена  дреха в стилна и шикозна . Трябва да експериментираме  с бижутата да правим различни комбинации да не се страхуваме от ярките цветове и нестандартните форми , целта е да сме оригинални и уникални . Трябва да избягваме тънката граница м/у стилното и откровения кич – няколко прости правила не трябва да смесваме прекалено много разно стилни бижута , или пък да прекаляваме  с количеството трябва да е едно или две , които да са акцента на нашата визия .

Пример няма да седи добре ако сложим 3-4 пръстена и по няколко гривни на всяка ръка и за капак и големи обеци и колие просто се губи ефекта на бижуто в тази претрупаност . Човек поглежда и не обръаща внимание на това колко е хубаво всяко нещо по отделно а просто казва леле това е ужасен кич ...и каузата ни за стилна визия е загубена мигновено .

А ето пък  друг пример слагаме едно голямо колие с блестящи и цветни камъни  като към него прибавяме подходяща гривна  на фона на черна или едноцветна дреха създаваме ефект на пищно и стилно съчетание . Тук да направим едно пояснение когато дрехата е шарена може да обърнем схемта и да сложим едноцветно бижу .


   Сподели във Facebook

Коментар