10fingers.bg - Блог
Търсене

За Великден, за символите, за декорацията

01 Април, 2017   |   419  |   0  |   2

   Сподели във Facebook

Всеки празник си има своите месеци, сезони, настроение и цветове. По-шарен обаче от Великден няма и вероятно няма да има.


Интересен е факта, че седмицата преди Великден е посветена на Лазаровден и Цветница. А, какво по-хубаво, ароматно и пъстро от цветята. Те са тези, които ни радват сетивата и ни омайват с аромата. Дръвчетата все повече са отрупани с цветове и кичести форми, а на нас започва да ни се отваря все повече душата за работа и да ни грейва усмивката на лицата.


Обикновено на Цветница празнуват имен ден всички хора - мъже, жени и деца, които носят имена на дървета и цветя. Кичим се с върбови клонки за здраве, а момите пускат своите венци на реката и ги орисват за женитба, венчавка и здраве.


Но, все пак еуфорията е основно около Великден, когато се чудим как да украсим дома, с какви боички да нашарим яйчицата, с каква интересна декорация и сувенирчета можем да зарадваме децата. Така е.Децата винаги са център на внимание и по-искрени от тях няма. И ето тук на помощ идват нашите идеи и продуктови предложения:


1. Малко зайче от плат или зайче от прежда тип помпон

2. Морковче от плат с шарени листенца

3. Мини гъбка с червена шапчица

4. Голяма зайка с дрехи или шарен Великденски заек

5. Развиваща и опознавателна книжка "Моят първи Великден" за най-малките, които сега опознават традициите и символите на този празник.


И все пак най-интересната част за всеки празник е тази, свързана с украсата на дома, а там вариантите са много, идеите в изобилие.


Ако решите да направите нещо със собствените си ръце с много любов и сърце трябва да сте на ясно от къде можете да закупите необходимите заготовки, суровини и материали. Можете да се разходите в своя град и да потърсите магазини за хоби материали, но ако не разполагате с достатъчно време е най-добре да заложете на Интернет или някое списание за дома, в което има идеи и снимки с Великденски декори.Друг важен момент е стила декорация, на който ще се подчините и ще заложите. Дали да бъде класическото и традиционно българско Великденско декориране и украсяване или пък нещо по-различно, разчупено и артистично като – Винтидж, шаби шик, леко кънтри или дори крайно Арт.

Не на последно място, всеки празник си идва със своята символика, сезони и наситеност на цветовете. Вътрешният Ви интериор на дома може да бъде подходящ за по-наситени и топли цветове, а може да бъде и с нежни пастелни тонове. Дали обаче ще се съобразите с всички тези подробности или ще действате смело и без много, много да му мислите е въпрос на личен избор, време, идейки и бюджетиране.


Ако някъде с нещо пък ние можем да Ви бъдем полезни винаги можете да разчитате на нас и да ни потърсите!


Ваши Decorra HandMade

   Сподели във Facebook

Коментар