10fingers.bg - Блог
Търсене

Картина от кутия с шоколадови бонбони

09 Ноември, 2017   |   355  |   0  |   1

   Сподели във Facebook

С техниката papercut можете да създадете ефектни и уникални 3D творби. Необходими са ви единствено празна кутия от шоколадови бонбони и малко фантазия. Подходящи са за подарък и декорация.


Картината с танцуваща балерина ми хрумна преди време за подарък на учителката по танци на дъщеря ни. В края на всеки концерт родители и деца я засипват с красиви и кичести букети, чиито дни на красота за съжаление са преброени. Аз исках нещо различно, тематично и трайно. Трайно като емоция и спомен. И успях.
За направа на такъв тип картина са необходими: празна кутия от шоколадови бонбони, акрилна боя в цвят по избор, макетен нож и лепило. Стъпките са следните:


  • Върху вътрешната част на основата нарисувайте желаното изображение. С помощта на скалпел за хартия или макетен нож внимателно изрежете изображението по контур. Нужно е да съобразите вида и разположението на изображението спрямо големината на кутията.
  • Оцветете двете външни части, както и вътрешните им бордове.
  • На гърба на капака може да залепите ефектен картон. Така ще предадете на картината 3D ефект. Друг вариант е да облепите с хартия вътрешната страна на изображението. Това ще ви даде възможност да монтирате във вътрешността осветление.
  • Сглобете двете части, като предварително с лепило намажете хубаво вътрешната страна на по-голямата основа.

Това беше първата ми картина, но не и последната. Обичам да експериментирам и с времето създадох и други. Ето ги и тях:

 1. Танцуващо момиче.2. Тук за фон съм използвала лист оризова хартия (паус) и разтопени с ютия стърготини от цветни пастели.

    3. А, тук за фон използвах парчета ръчно рециклирана от мен преди години хартия и оцветих с цветни флумастери крилете на пеперудата.
Ще се радвам, ако статията ви е вдъхновила и провокирала да развихрите въображението си.


   Сподели във Facebook

Коментар