10fingers.bg - Блог
Търсене

За Шунгита

06 Януари, 2018   |   617  |   0  |   0

   Сподели във Facebook

Шунгит

Това е комплексна въглерод съдържаща суровина, наречен е така в чест на карелското село Шунг, съставен е от специален вид аморфен въглерод и силикатни минерали, сред които преобладава кварца. Единственото находище, в което се провежда понастоящем промишлен добив, е Зажогинското. Работата по добива се извършва от ООО”НПК”Карбон-Шунгит” Камъкът има сорбционни, каталитични, бактерицидни свойства, биологична активност, способност да поглъща и неутрализира електромагнитни лъчения а висока честота. Относително скоро е открита нова, по-рано неизвестна форма на съществуване на въглерода, във вид на кухи сферични йони – фулерени, на които лекарите възлагат големи надежди.
Шунгит –единственият в света природен материал, който съдържа фулерени. Това обяснява неговите лечебни свойства. Той помага да се съхрани младостта, красотата, свежестта. Защитава ни от вредните фактори на околната среда.

Лечебни свойства на шунгита

Шунгитът се явява нелошо средство при простудни заболявания, свързани с хипотермия. Най-често в нетрадиционната медицина се използва Шунгитовата вода. Лечебните свойства на изворите, протичащи през наслагвания от Шунгит, са известни още от древността. Такава вода притежава противовъзпалителни, противомикробни и обеззаразяващи свойства. Народните лечители препоръчват Шунгитова вода за лечение на астма, различни видове алергии, кожни заболявания и гнойни рани.

Магически свойства на шунгита

Магичните свойства на Шунгита са разнообразни. Неправилно се счита, че черният камък носи в себе си само негативна енергия. Използват го както в черната магия, така и в бялата. Съвременните практикуващи магове използват Шунгит за изготвянето на амулети, действието на които е насочено към защита от тъмните сили. Такъв амулет носи спокойствие на притежателя си. В съвременната магия съществува мнението, че пирамидите, направени от този материал, са способни да защитят човека от негативната енергия на телевизорите и компютърните монитори.

Талисмани и амулети

Като талисман Шунгитът може да се използва във формата на топка, пирамида или кубче. Това е камък на млади енергични хора. Талисман във формата на сфера носи на неговия собственик успех в любовните дела. Талисман във формата на пирамида се използва за защита на домовете от тъмните сили и отрицателната енергия. Талисман във формата на куб се използва за привличане на добър късмет в бизнеса. В някои европейски страни магьосниците използват Шунгита за изработване на амулети, които могат да
донесат на собственика късмет в любовта.
Във времената на Петър Първи в чест на воините, които са се сражавали за областта, където е шунгитовото находище, е бил построен знаменития курорт „Марциални води” – за лечение на раните и заболяванията на руските войници и офицери.
През 1908г. геологът П. А. Борисов описва няколко разновидности на Шунгита, от чуплив, цапащ ръцете, тънкослоен до твърд като кремък, плътен и дебелослоен. По своите свойства последната разновидност се оказала сходна с легендарните „побити камъни” – лидийски камък, с помощта на който определят проби от сребро и злато. Това откритие позволило да се откажат от вноса на скъпоструващия минерал, който внасяли в Русия от Турция.


   Сподели във Facebook

Коментар