10fingers.bg - Блог
Търсене

Какво да правите с непотребните бутилки от бира

25 Август, 2018   |   272  |   0  |   0

   Сподели във Facebook

За тези от вас, който обичат да си пийват бира ето ви идея за интересна саксия от празните двулитрови бутилки. За целта ще ви бъдат нужни:

-  2л бутилка от бира, цвете (хлорофитум)

-  Топъл силикон

-  Боя

-  Глина

-  Лак 

Започваме с разчертаването на бутилката в горния и долен край, така като е показано на снимката по - доло.

След това изрежете двете части по очертанията. Вземете долната част и в нейната среда очертайте кръг така като е на снимката. И изрежете крагът, може да се затрудните малко, тъй като долната част на бутилката е доста дебела. Използвайте здрав макетен нож.

Идва ред на горната част, не махайте капачката на бутилката, а я затегнете здраво и с гърлото надоло я поставете върху долната част на шишето както е показано на снимката по – горе.

Получава се нещо като бокал. За да закрепите добре двете части слагате хубаво на всякъде горещ силикон, но внимавайте той може да стопи вашето произведение.

За декорацията на бъдещата саксия, която в момента има вид на голяма чаша със столче можете да използвате глина и да направите разни орнаменти.

 Можете да развихрите своето въображение и да направите каквито фигурки желаете. Една от причините да използвам глина вместо директно да оцветя с бой, е че по този начин се скриват всякакви нередности, например в основата където слагахме силикон, ако сте сложили 

малко повече с глината чудесно ще скриете дефекта. Когато глината е вече суха можете да нанесете боята.

 ( имайте предвид, че ако вашите орнаменти не са се захванали добре докато глината е още влажна, след нейното изсъхване те може да се отлепят. В такива случай, ако не са се счупили аз ги залепям обратно с топъл силикон.) Тук съм заложила на по ярки цветове като жълта и червена боя и антична восъчна паста. Незабравяйте да запечатате цвета със някакъв лак, в случая съм използвала авто лак (спрей).

Когато сте готови с цвета и той е запечатан с лак можете да засадите цветето. Надявам се моите идеи са ви били полезни, желая ви много творчески успехи. Ако търсите интересен подарък за мил човек или за себе си можете да посетите моя магазин ДжунДжуриии в сайта. Благодаря на всички прочели статията.


   Сподели във Facebook

Коментар