10fingers.bg - Блог
Търсене

Обеци

30 Август, 2018   |   1552  |   0  |   0

   Сподели във Facebook

Привет на всички четящи в момента, в предната статия бях писала как да си направите интересна саксия от празна пластмасова бутилка. За нейната направа използвах горната и долна част на бутилката, а средата остана непотребна. От тази непотребна част днес ще ви покажа колко ефектни обеци могат да се направят.За тяхната направа ще са ви нужни:

-  Зелена пластмасова бутилка

-  Топъл силикон

-  Основа за обеци

-  Камъчета за декорация

1.  Стъпка

Желателно е върху бутилката да няма релеф, за да можете да изрежете добри форми.  Най – напред си направете шаблон, на някое картонено листче нарисувайте цвете подобно на маргаритка в два размера един по – голям и един по – малък.2.  Вземете бутилката очертайте я и изрежете нейната средна част, както е показано на снимката по – горе. С помощта на шаблоните нарисувайте и изрежете формичките.

За да придобият наистина добра форма изрязаните фигурки трябва да бъдат леко обгорени със запалка, за да може листенцата да се огънат.Време е да сглобите обеците. Поставяте малкото цвете в голямото и с помощта на топъл силикон ги залепете. За декориране на обеците поставете в средата по едно бяло камъче.Честито това са вашите нови обеци, изработени бързо и лесно от изцяло непотребен материал. Надявам се статията ви е била интересна, с нея искам да ви покажа колко е хубаво и забавно да дадете нов живот на непотребните неща. Ето и линк за видеото за изработка на тези обеци  . Ако са ви нужни още идеи и вдъхновение можете да хвърлите по един поглед и на другите ми статии. За тези от вас, който търсят авторски творения можете да разгледате моят магазин ДжунДжуриии  в сайта.


   Сподели във Facebook

Коментар