10fingers.bg - Блог
Търсене

Гривни "за оцеляване" от паракорд (Survival bracelets)

08 Януари, 2015   |   9389  |   1  |   3

   Сподели във Facebook

Днеска ви представим малка полезна информация за материал Паракорд/Paracord (парашутно въже) и така наречени гривни "за оцеляване" от паракорд (Survival bracelets). 

Паракорд - това е много силно, здраво и леко найлоново въже, което през Втората Световна Война беше използвано в подвесните системи на американските парашути. След войната военните запаси беше ликвидирани/разпродадени и този материал получих нов "гражданският" живот. Оказва се, че той е много практичен и намира употреба в много сфери от ежедневието (в туризма, в пътешествието, за закачане на извънгабаритен багаж, по време на риболов, за направа на носилки) - главно заради високата си здравина (той издържа до 250 кг) и лекотата.В бойните условия има традиция да правя гривните за "бойни товарищи" - за да запазя живот на приятел ти по време на операцията.


Най-модерната тенденцията - да използваме паракорд за изработка на гривни, колани и други аксесоари. Те могат да се носят като моден аксесоар, а в критична ситуация да бъдат разплетени и да се използват в борбата за оцеляване: като се разплете той става 3 метра и издържа теглото на човека и дори на кола. Някакви модели имат вградена свирка със специфичен звук, а някакви - дори магнезий за подпалване на хартия и дърво. Наистина - многофункционална гривна, който може да спаси живот!) Така наречените гривни  "за оцеляване" на търг ebay се продават по цената от 5 до 20 долара -
в зависимост от цвета, модела, размера и други атрибути (с вградена свирка и така нататък).

Обикновено за една гривна е задължително 3 - 3,5 метъра от Паракорд. Има много различни начини, как да направя тази гривна.
Моля, разглеждайте какви шарени гривни може да направя от този материал:
Съвети за начинаещи:
1. Опитайте да използвате в процесът на плетене - лични баджове, мъниста или медальонче.


2. Ако в процесът на изпълнение случайно редуват края (или, с други думи, започвате с една и същата страна), гривна ще излезе крива. Веднага, след като забележите, че се оттеглиха завой, спирате работа и върнете се до последния правилно сглобяване и да започне отново. Периодично се проверявайте - за да определете, какво се е объркало, възможно е в един или два възела.


3. Гривни, колани и други елементи, изработени по този начин, са обичани от хората на опасни професии, които искат винаги да има дълга и здрава корда за всеки случай.
   
4. Ако нямате конкретно Паракорд, тогава можете да използвате всеки друг по-лек кабел или въже,
например памучен. Но ако гривната е изработена не от Паракорд, тогава не я наричайте "бойната" и "за оцеляването".
   
5. Може би ще бъде интересно за вас да се оборудва един или двата края на гривната с допълнителна метална закопчалка - вземете това, което имате под ръка: годни и карабини, и лента и безопасни игли. В спешен случай за оцеляването всичко ще бъде полезно!) 


Заповядайте:)

Вашият,

HandBijou   Сподели във Facebook
  • 10 Септември, 2016 | 08:36

    каква е цената

Коментар