10fingers.bg - Блог
Търсене

Цвят *марсала*- на 2015

16 Януари, 2015   |   2693  |   0  |   2

   Сподели във Facebook

Ето малко информация за този цвят-

Както всяка година, така и тази, институтът по цветовете Пантон обяви избора си за цвят на 2015 година. За разлика от изминалите няколко години, когато на почит бяха ярките, студени цветове като Искряща орхидея (2014), Изумруд (2013) и Тюркоаз (2010), то през предстоящата година те ще отстъпят място на земен, натурален и мек цвят, създаващ усещането за изтънченост и класа. И цветът на 2015 година е – Марсала.Какво е Марсала?

Името на цвета произлиза от сорт италианско подсилено вино с опушен вкус, което може да варира от сладко до сухо. Родината на виното е региона около град Марсала на остров Сицилия.Традиционно, то се използва като аперитив между две ястия, но много често се употребява и при самото готвене. Концентрацията на алкохол в него е между 15-20 градуса.


Защо Марсала?

Този изискан нюанс въплъщава в себе си чувството, което оставя богато отрупана маса с вкусни блюда, докато от червено-кафявата му основа произтича изтънчена натурална земност. Този сърдечен и едновременно с това стилен цвят е универсално привлекателен и лесно може да бъде пренесен в модата, красотата, индустриалния или интериорния дизайн.


Многото приложения на цвета!

- Подхождащ еднакво добре както на мъже, така и на жени, Марсала е динамичен и ароматен нюанс за дрехи и аксесоари. Цветът, който насърчава креативността и експериментирането. 
- Ласкателен към повечето типове кожа, страстен и изтънчен, Марсала е много подходящ цвят при избор на декоративна козметика. Най-добрите му приложения са върху скулите като руж. Цветът завладява и пленява и като лак за нокти, червило или гланц, и дори е подходящ за нюанс на косата. 
- Драматичен и в същото време земен, богатият и пълноценен червено-кафяв цвят внася топлина на всеки интериор.


   Сподели във Facebook

Коментар